Reducerea decalajului de competențe pentru creștere economică și creare de locuri de muncă

Globalizarea, digitalizarea și schimbările demografice au un impact semnificativ asupra piețelor forței de muncă și a întreprinderilor din întreaga Europă. 40% dintre angajatorii europeni întâmpină dificultăți în găsirea persoanelor cu abilitățile necesare pentru a se dezvolta și a inova. În același timp, 70 de milioane de europeni nu dispun de competențe adecvate, nici de calificări și abilități digitale.

Cum putem depăși diferența de competențe? Cum adaptăm sistemele educaționale la provocările de azi? Ce ar trebui să se facă la nivel european și național? La aceste întrebări răspunde conferința Reducerea decalajului de competențe pentru creștere și crearea de locuri de muncă – perspectiva afacerilor. Evenimentul va avea loc la Sofia, în Bulgaria, pe 22 martie 2018 și este organizat de asociațiile de angajatori din Bulgaria. Reprezentanții la nivel înalt ai organizațiilor patronale, factorii de decizie politică și cadrele universitare vor discuta și vor împărtăși cele mai bune practici pentru a prezenta idei și soluții.