Avertisment! Proiectul de OUG privind protecția consumatorilor va afecta întreg mediul economic

Comunicat de presă – Proiectul de Ordonanță de urgență privind protecția consumatorilor va afecta întreg mediul economic și reprezintă un regres de la principiile și directivele UE in domeniu.

Solicităm renunțarea la legiferare prin OUG. Uniunea Europeană are în dezbatere o directivă privind practicile comerciale și sancționarea lor, iar din poziția României de membru UE și deținător al Președinției Consiliului Uniunii Europene, este logic să așteptăm reglementarea europeană și să ne aliniem ulterior cu legislația națională la principiile și criteriile enunțate în directivă. Mai mult, o lege de importanță critică pentru consumatori și mediul economic ar trebui să urmeze un traseu de legiferare normal, cu dezbatere în Parlament.

În calitate de organizație reprezentativă a mediului de afaceri, CPC își reafirmă disponibilitatea de dialog și cooperare cu autoritățile, pentru a identifica împreună acele soluții economice și legislative care să asigure într-adevăr dezvoltarea sustenabilă a României.