Federația Patronală a Transportatorilor din România

Scurt istoric

Federația Patronală a Transportatorilor din România (FPTR) este organizație patronală neguvernamentală, independentă și apolitică, constituită în 2012.

Viziunea

Federația Patronală a Transportatorilor din România (FPTR) are ca scop reprezentarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor membrilor în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice, în raport cu obiectul și scopul lor de activitate, în plan național și internațional.

Misiunea

UNTRR urmăreşte să fie liderul în furnizarea de servicii relevante cu valoare adaugată către comunitatea transportatorilor naţionali şi internaţionali din România.

UNTRR îşi asuma misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor din România şi principalul partener de dialog social la nivel de ramura transporturi rutiere

Valorile

Obiectivele Federației

UNTRR se va dezvolta ca o organizaţie modernă şi flexibilă, cu o nouă viziune managerială orientată spre profesionalism, eficienţă şi performanţă în satisfacerea nevoilor transportatorilor membri, pentru a deveni cea mai apreciată organizaţie din sectorul transporturilor rutiere.

Guvernanţa

Organele de conducere:

Președinte – Isac Constantin (Vicepreședinte UNTRR)

Vicepreședinte – Mihuț Florin (Președinte Transfrigoroute)

Sediu: București, Str. Ienăchiță Văcărescu nr.60, sector 4, tel. +4.021.336.77.88, fax +4.021.336.77.89, e-mail office@untrr.ro website www.untrr.ro

Membrii

FPTR este formată din Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) și Uniunea Națională “Transfrigoroute” din România.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) http://www.untrr.ro/ este o organizație profesională și patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

UNTRR este recunoscută ca partener social important al Ministerului Transporturilor, având dreptul de a înainta propuneri și modificări la proiectele de lege din transporturi. UNTRR este membru activ în Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU).

Uniunea Națională “Transfrigoroute” din România http://www.transfrigoroute.ro/   este o asociație profesională care reprezintă și promovează interesele sectorului românesc de transport rutier cu temperaturi controlate. Ea a fost înființată în 1993 și participă ca membru activ în cadrul Grupurilor de lucru ale Transfrigoroute International.

Reprezentativitatea

Afilierea la organizaţii şi organisme interne şi internaţionale

Federația Patronală a Transportatorilor din România (FPTR) desfășoară o importantă activitate pe plan intern și internațional.