Federațiile membre

Federația Industriei Hoteliere din România

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) este prima asociație înființată în turismul românesc (aprilie 1990) și reprezintă o organizație patronală care are drept scop reprezentarea intereselor Hotelierilor din România. Obiectivele FIHR în perioada 2016 – 2019 (4 ani): Termen scurt – în primul an concentrarea va fi pe atragerea de membri și câștigarea credibilității în … Citește în continuare Federația Industriei Hoteliere din România

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii

Prezentare generală: Priorităţi, obiective, proiecte ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti și sprijină dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii şi creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Asociaţia a fost înfiinţată în 1998 şi numără în prezent aproximativ 130 de … Citește în continuare Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii

Federația Patronală a Serviciilor Financiare

Misiune Federația Patronală a Serviciilor Financiare își propune să contribuie la creșterea încrederii în sistemul bancar românesc și la dezvoltarea economică a României, atât ca parte a dialogului tripartit <Guvern‐Patronat‐Sindicate> cât și prin ridicarea standardelor bancare ca bază a protecției reale a consumatorilor   Obiective și activități
în România: (i) să promoveze comunicarea, cooperarea şi dialogul social … Citește în continuare Federația Patronală a Serviciilor Financiare

Federația Patronală a Transportatorilor din România

Scurt istoric Federația Patronală a Transportatorilor din România (FPTR) este organizație patronală neguvernamentală, independentă și apolitică, constituită în 2012. Viziunea Federația Patronală a Transportatorilor din România (FPTR) are ca scop reprezentarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor membrilor în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice, în raport cu obiectul … Citește în continuare Federația Patronală a Transportatorilor din România

Federația Patronatelor din Industria Auto

Scurt istoric A fost fondată de Adunarea Generală Constitutivă din 20.02. 2013. Are personalitate juridică acordată prin Hotărârea nr. 6 FED/14.03.2013, pronunţată în Dosar nr. 7792/3/2013 de către Secţia a V-a, Tribunalul Bucureşti. Scopul Promovează, reprezintă, susţine şi apără interesele membrilor săi în relaţiile cu autorităţile publice centrale şi locale, cu sindicatele şi cu alte … Citește în continuare Federația Patronatelor din Industria Auto

Federația Patronală a Rețelelor de Comerț

Scurt istoric A fost fondată de Adunarea Generală Constitutivă din 21 februarie 2013 și i s-a acordat personalitate juridică acordată prin Sentinţa Civilă nr. 04.06.2010, pronunţată în Dosar nr. 14421/197/2010 de către Judecătoria Braşov Scopul Federației Federația își propune să concentreze cea mai mare parte a sectorului comerț din România, pentru a deveni principala federație … Citește în continuare Federația Patronală a Rețelelor de Comerț

Asociaţia Investitorilor Privaţi

Scurt istoric La data de 10 ianuarie 2011 a fost încheiat şi autentificat Statutul Asociaţiei Investitorilor Privați. Asociația a fost fondată de Adunarea Generală Constitutivă din martie 2011. La data de 11 aprilie 2011 a fost încheiat actul adiţional nr.1 la Statutul PIA. A obținut Certificatul de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial nr. … Citește în continuare Asociaţia Investitorilor Privaţi

Uniunea Patronală “GAZ ROMÂNIA”

Scurt istoric Personalitate juridică: acordată prin Sentinţa Civilă nr.14 din 04.05.2006, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a Civilă în Dosar nr. 12981/3/2006. Certificat de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial nr. 19/D/2006, emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a Civilă. Guvernanţa Organele de conducere: Adunarea Generală Consiliul Director compus din 5 -15 membri … Citește în continuare Uniunea Patronală “GAZ ROMÂNIA”

Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie

Scurt istoric Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie-ACUE a fost constituită la data de 18 septembrie 2007 ca asociaţie patronală, în temeiul şi condiţiile prevăzute de fosta Lege a patronatelor nr. 356/2001 şi Ordonanţa Guvernului României nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie s-a înfiinţat în luna mai … Citește în continuare Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie

Federația Patronală Petrol și Gaze

Scurt  istoric                                                      A fost fondată de Adunarea Generală Constitutivă la data de 09.12.1991, în baza Legii nr. 21/1924, Decretului 31/1954 şi HGR nr. 503/1991. Are personalitate juridică: acordată prin Sentinţa Civilă nr. 101 din 25.02.1992, pronunţată de instanţa Judecătoriei sector 1 Bucureşti, în Dosar nr. 81/PJ/1992; Denumirea iniţială, „Federaţia Patronală ELPEGA”, a fost modificată de Adunarea … Citește în continuare Federația Patronală Petrol și Gaze